SCOALA VINULUI

 

Traineri autorizati, somelieri, degustatori si oenologi renumiti din Romania organizeaza in cadrul Festivalului de Vin, Arta si Gastronomie PROVINO, Scoala Vinului, o initiativa prin care amatorii vor avea ocazia sa invete din experientele cunoscatorilor, sa acumuleze cunostinte despre arta degustarii si despre asocierea vinului cu gastronomia.

Scoala Vinului reprezinta o oportunitate unica pentru participanti de a invata tainele vinului si de a-si descoperi talentele ascunse in arta degustarii. “Studentii” vor fi purtati pe melagurile aromelor si gusturilor de traineri autorizati care ii vor ajuta sa aprecieze diferentele subtile dintre tipurile de vin si le vor oferi posibilitatea de a urma cursuri de introducere in lumea vinului. Acestia vor invata cum sa aprecieze un vin bun dar si tehnici deservire si asociere a vinului cu mancarea, iar la final vor primi diplome de participare.

Scoala vinului dureaza o singura zi, instruirea fiind realizata pe parcursul a 5 ore de curs, incepand cu ora 12.00. Participantii sunt invitati sa urmeze cursurile structurate pe 5 module de training.

PROGRAM SCOALA VINULUI
Sambata, 8 decembrie

PARTEA TEORETICA

 Introducere
prof. dr. Valeriu V. Cotea
Modulul 1 “Vinurile Lumii”
(afla ce vinuri vei degusta)
Lector: Catalin Paduraru

DEMONSTRATII

Modulul 2
“Asocierea vin – mancare”
(afla ce vinuri vei degusta)

Lector: Marian Timofti

ARTA SI APROFUNDAREA DEGUSTARII

DEGUSTARE
LECTOR
Vinuri din soiuri traditionale romanesti
(afla ce vinuri vei degusta)
Cintia Colibaba
Cercetator in sectorul viti-vinicol
Vinuri Cupajate
(afla ce vinuri vei degusta)
Liviu Grigorica
Membru al comitetului de conducere ADAR
Vinuri Baricate
(afla ce vinuri cei degusta)

Catalin Zamfir
Degustator autorizat ADAR

TRAINERI:

prof. univ. dr. Valeriu V. Cotea
Președintele Onorific al Festivalului de Vin, Arta si Gastronomie PROVINO
In luna iunie a.c. prof. univ. dr. Valeriu V. Cotea a fost ales in funcția de presedinte al Comisiei de Oenologie a OIV pentru perioada 2012 – 2015. Din anul 1999 Valeriu V. Cotea este profesor universitar la Universitatea de Științe Agricole si Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași iar din anul 2003 președintele Patronatului Național al Viei și Vinului. Profesorul Valeriu V. Cotea a fost în perioada 2001-2007 președinte al grupului de experți “Codul internațional al practicilor oenologice” iar din 2007 președinte al grupului de experți care elaborează Codexul oenologic international.

 

Marian Timofti
Președinte al Organizației Sommelierilor din România 2011 și somelier profesionist cu o experiență de 19 ani în domeniu. Îndrăgostit de vin încă de la vârsta de 18-20 de ani, Marian Timofti a urmat cursurile Școlii de Sommelieri din Italia.

 

Liviu Grigorica
Medaliat la Londra pentru inovație in vinificatie, Liviu Grigorica este membru al comitetului de conducere ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania). Degustator profesionist, oenolog consultant, proiectant de tehnologii si crame, Liviu Grigorica a absolvit Facultatea de Industrii Alimentare, cu ucenicia in vinificatie la Nazarcea, langa Murfatlar.

 

Catalin Zamfir
Asistent universitar in Cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si de Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” Iasi, Asistent de Cercetare Stiintifica in Cadrul Centrului de Cercetari Pentru Oenologie – Filiala Ias a Academiei Romane, Membru al American Society for Enology and Viticulture (ASEV), Membru al Australian Society of Viticulture and Oenology (ASVO), Membru al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR)


Cintia Colibaba
Dr. ing. Lucia Cintia Colibaba este cercetător in sectorul viti-vinicol, colaborand cu institutii academice si de productie în domeniu din tară (Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Centrul de Cercetari Oenologice al Academiei Romane- filiala Iasi, S.C. Cotnari S.R.L., S.C. La Vie S.R.L.) si din strainatate, unde a efectuat multiple stagii de perfectionare (Forschungsanstalt Geisenheim, Germania, DLR Neustadt a/W, Germania, Bournemouth/Poole University, Marea Britanie). Actualmente, este angajata ca cercetator post-doctorand la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” Iasi.

 

Catalin Paduraru
CEO al International Wine Contest Bucharest (IWCB), degustător autorizat, Wine Ambassador ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania), realizator al emisiuniilor “Frați de Viță” si “Vinul si Arta” alături de fratele său, Adrian Paduraru, fondator  VINEXPERT si evinoteca.ro, Judex de Vino  OEVE (Ordo Equestris Vini Europae), membru FIJEV (Federation International Journalistes et Ecrivains du Vin).

Pret: 250 LEI

PENTRU DETALII, REZERVARI SI INSCRIERI VA RUGAM CONTACTATI
REPREZENTANTUL PROVINO:
Adriana Zavoi
Tel: 0755229273
E-mail: inscrieri.provino@abplus.ro